τοπικά νέα ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λίγα λόγια για τον οικισμό Λουτρά Σμοκόβου

Τα Λουτρά Σμοκόβου είναι μικρός οικισμός 35 χμ. νοτιοδυτικά της Καρδίτσας στον ορεινό όγκο των νοτίων Αγράφων και σε υψόμετρο 450μ. Οφείλει την ονομασία του στις κοντινές θειούχες-αλκαλικές ιαματικές πηγές, των οποίων οι ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Πιο συγκεκριμένα συνιστώνται για παθήσεις αναπνευστικού και πεπτικού συστήματος, δερματοπάθειες,

Λουτρά Σμοκόβου
Λουτρά Σμοκόβου

χρόνιες ρευματοπάθειες-αρθροπάθειες, ενδοκρινείς ανεπάρκειες, γυναικολογικές παθήσεις και φυσικά για χαλάρωση, αναζωογόνηση και ευεξία. Η λουτρόπολη διαθέτει σάουνα-χαμάμ, πισίνα γυμναστήριο, μασάζ, ρινοπλύσεις, λουτροθεραπεία, κά.

Τα τελευταία χρόνια κοντά στα λουτρά έχει δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Σμοκόβου, εξαιτίας της οποίας έχει αναπτυχθεί η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής και οι κοντινοί προορισμοί που αξίζουν να δουν οι επισκέπτες είναι πολλοί. Τέτοιοι είναι τα χωριά Λουτροπηγή (Σμόκοβο), Αηδονοχώρι, Βαθυλάκιο και Θραψίμι, τα οποία βρίσκονται σε δάση κατάφυτα από οξιές, καστανιές, βελανιδιές, κέδρους και αιωνόβια έλατα.

Επίσης, διαθέτουν καταλύματα, ταβέρνες, αλλά και ντόπια προϊόντα και συνηθίζουν να διοργανώνουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Για όσους ενδιαφέρονται για θρησκευτικό τουρισμό, προτείνονται το Μοναστήρι της Ρεντίνας, το Μοναστήρι στους Δομιανούς και η Μονή Προυσού (30χμ. περίπου από το Καρπενήσι). Στη Ρεντίνα βρίσκεται, ακόμη, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.