τοπικά νέα ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στη λίμνη Σμοκόβου από τον Ε.Ο.Σ.Κ.

Την Κυριακή 26 Γενάρη, στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Θα προηγηθεί η καθιερωμένη πεζοπορία από τα λουτρά Σμοκόβου, σε καλά σηματοδοτημένο και εύκολο μονοπάτι διάρκειας 2,5 ωρών περίπου, έως την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 973 μέτρα, με το ομώνυμο εκκλησάκι, όπου υπάρχουν υπολείμματα από το αρχαίο τοίχος του κάστρου της Μενελαΐδος. Πιθανολογείται ότι ο οικισμός αυτός ήκμασε κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, ενώ εικάζεται πως εκεί βρισκόταν η πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαΐδα.

Στο πλάτωμα της κορυφής, θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα, θα γίνει ανταλλαγή ευχών και επιστροφή στα Λουτρά Σμοκόβου, για φαγητό και ποτό στην αίθουσα του ξενοδοχείου.

Προαιρετικά φυσικά, μπορεί να προηγηθεί μια χαλαρωτική βουτιά στην πισίνα των ιαματικών λουτρών, γι αυτό όσοι ενδιαφέρονται να έχουν μαζί τους και τα απαραίτητα.

Υπάρχει η δυνατότητα και για διήμερη συμμετοχή, με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο των Λουτρών Σμοκόβου με ελκυστικό πακέτο για τα μέλη του ΕΟΣΚ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη 23 Γενάρη, στα τηλέφωνα των συντονιστών 6977706540 Αποστόλης Κηρύκος και 6972376650 Σοφία Μερεντίτη.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στη λίμνη Σμοκόβου από τον Ε.Ο.Σ.Κ.
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στη λίμνη Σμοκόβου από τον Ε.Ο.Σ.Κ.